SMWeCGE Campaign Take Action (Dutch Version)

ONDERNEEM ACTIE

Groeten leden en potentiële leden.

We doen een beroep op u om ons te helpen met het groeien en het versterken van de campagne ‘Stop de Maangamizi[1]‘ en het verzekeren van een Gans-Factie Parlementair Onderzoekscommissie naar Waarheid & Herstellende Justitie. Let op, er zijn 3 niveaus van betrokkenheid die je kunt hebben met betrekking tot de SMWCGE[2] petitie:

 • Niveau 1, SMWeCGE Petitie Actie – Leerling
 • Niveau 2, SMWeCGE Petitie Advocaat
 • Niveau 3, SMWeCGE Petitie Kampioen

ACTIE LEERLINGEN

Een actie leerling is iemand die probeert de waarheid van iets te begrijpen door middel van verschillende manieren van leren, in het bijzonder die welke het meest geschikt zijn voor de leerstijlen van de persoon zelf en zelf-empowerende manieren van kritisch onderwijs, dat wil zeggen zich dingen afvragen, zijn eigen perspectief uitoefenen over wat men tegenkomt en ervoor zorgen dat wat men leert gunstig is niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen, in het streven naar empowerment, gelijkheid en holistische rechtvaardigheid.

Op het niveau van Actie – Leerling wordt verwacht:

 1. Onderwijs jezelf en anderen over de problemen en eisen die in de SMWeCGE petitie staan.
 2. Teken de petitie, deel het onder uw familie, vrienden en collega’s en vraag hen ook te ondertekenen en ook te delen.
 3. Deel de petitie op Facebook en op andere sociale media platforms zoals Twitter, Instagram ezv.
 4. Gebruik de petitie om een discussie, dialoog en debat te stimuleren over het hedendaagse recht van mensen van Afrikaans erfgoed tot herstellende gerechtigheid voor de misdaden van genocide en ecocide. Bijvoorbeeld, vallen er specifieke kwesties binnen de petitie meer voor u op?, zo ja, kunt u uw verhalen/ervaringen/casus studies plaatsen in het commentaarveld van de petitie, de SMWeCGE Facebook discussiegroep https://www.facebook.com/groups/stopthemaangamizi/ of blog/webpagina www.stopthemaangamizi.com.
 5. Plaats de link naar de petitie in de commentaarvelden van relevante nieuwsberichten en blog posts, als onderdeel van een commentaar inzake het hedendaagse recht op herstel.
 6. Deel de petitie met lokale en speciale belangenorganisaties die werken of campagne voeren over onderwerpen opgenomen in de petitie. Moedig hen aan om organisatorische bekrachtichingen voor de petitie te voorzien of acties te ondernemen, zoals het delen van de petitie onder hun e-mail lijsten.
 7. Deel berichten en updates van de SMWeCGE sociale media pagina’s op Facebook, Twitter en de Stop de Maangamizi webpagina enz.
 8. Host bijeenkomsten om informatie over de petitie en zijn doelstellingen te delen, dit zou worden mede mogelijk gemaakt door SMWeCGE herstelbetalingen organisatoren, advocaten of kampioenen.
 9. Identificeer edutainment[3] kunstenaars die je kent en begin een dialoog over hoe ze hun kunstvorm kunnen gebruiken om herstellend rechtvaardigheid te bevorderen en mensen aan te trekken voor het zinvol gebruik van de petitie.
 10. Help het verhogen van het publieksbesef en bewustzijn over de bedoeling, doelstellingen en de praktische organisatorische eisen, vooral massale mobilisatie voor het succes van de jaarlijkse 1. Augustus Afrikaanse Emancipatiedag Herstelbetalingen opmars.
 11. Buig uw veranderingsmakend potentieel als een bewuste houder van een zekere mate van politieke macht, door jezelf te identificeren als een strategische kiezer en eis steun van gekozen functionarissen voor herstellende rechtvaardigheidsactie in uw persoonlijke en gemeenschappelijke belangen.
 12. Teken de Stop de Maangamizi postkaart, verstuur een kopie naar uw lokaal Parlementslid en volg op om te zien wat het Parlementslid zal doen met jouw verzoek.

ADVOCATEN

Een advocaat is een persoon die een bepaald doel of beleid in het openbaar ondersteunt of adviseert. Hun rol is om uit te leggen en mensen te mobiliseren in hun bijbehorende kiesdistricten om het SMWeCGE petitie te tekenen, te bespreken en actie te ondernemen. De minimale criteria is dat dergelijke advocaten een best opgenomen uitvoering in het activisme hebben en akkoord gaan met het ondergaan van een pleidooi training om actie leren rond de petitie te vergemakkelijken; gebruik maken van de petitie in politieke mobilisatie ter ondersteuning van de doelstellingen van de petitie en de ontwikkeling van expertise in het petitie werk.

Op het niveau van de advocaat wordt verwacht:

 1. Bevorderen en ondersteunen van kinderen en jongeren om de problemen beschreven in de SMWeCGE petitie op te werpen als onderdeel van het educatief inhoud onderwezen op scholen, hogescholen en universiteiten.
 2. Help mensen in het ontwikkelen, onderhouden en bewaken van de relaties met scholen, hogescholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen om te zorgen dat ze de problemen beschreven in de SMWeCGE petitie aanpakken als relevant leerstof en tijdens buitenschoolse activiteiten, in het beste belang van onze Afrikaans Erfgoed Gemeenschappen en de ISMAR[4] (Internationale Sociale Beweging voor Afrikaanse Herstelbetalingen).
 3. Help bij het organiseren van een evenement in uw gemeenschap of onder groepen waar je deel van uitmaakt om de SMWeCGE petitie, en/of een van de specifieke voorbeelden van alledaagse genocide/ecocide daarin vermeld, te promoten.
 4. Help bij het identificeren en verzamelen van bewijs over gevallen van genocide en/of ecocide die invloed hebben op de mensen van Afrikaans erfgoed vandaag.
 5. Start een dialoog over de inhoud van de SMWeCGE petitie en zijn relevantie voor specifieke belangengroepen in de samenleving, bijvoorbeeld op uw plaats van studie, werk, aanbidding of recreatieve ruimten. Tracht besluiten te verkrijgen ter ondersteuning van herstelbetalingen en de doelstellingen van de SMWeCGE petitie in jullie kerken, vakbonden, studentenverenigingen en plaatsen van het werk.
 6. Als je een student van Afrikaans of Afrikaans Caribische herkomst bent onderneem actie voor het uitvoeren van de Nationale Studentenunie – ‘Zwarte Studenten Campagne’ (NUS – BSC[5]) voorstel 400: Internationale Vrede en Recht in zake herstelbetalingen doorgegeven tijdens de 2014 Zwarte Studenten conferentie die pleit voor het lobbyen van de oprichting van de Gans-Factie Parlementair Onderzoekscommissie naar Waarheid & Herstellende Justitie, oprichten van lokale, nationale en internationale banken van de Ubuntukgotla – het Internationaal Tribunaal van het Volk voor Wereldwijde Gerechtigheid en de erkenning van het “principieel standpunt” van de Pan-Afrikaans Herstelbetalingen voor Wereldwijde Gerechtigheid.
 7. Ondersteun mensen in het ontwikkelen, onderhouden en bewaken van de relaties met geloof gebaseerde organisaties om te zorgen dat ze de problemen in de SMWeCGE petitie aanpakken als relevant voor hun geloof gebaseerde activiteiten en programma’s, in het beste belang van onze Afrikaans Erfgoed Gemeenschappen en de ISMAR[6] (Internationale Sociale Beweging voor Afrikaanse Herstelbetalingen).
 8. Schrijf een lied/gedicht/verhaal/artikel of ontwikkel een andere kunstvorm die leert hoe genocide en/of ecocide zich manifesteren en zich uitwerken op mensen van Afrikaans erfgoed en onze gemeenschappen vandaag.
 9. Begin met het doen van een onderzoek onder je familie en gemeenschap naar hoe je familie heeft geleden en blijft lijden onder de misdaden van de Maangamizi. Afrikanen in Nederland en Europa organiseren de oprichting van onderzoekscommissies en lokale, nationale en internationale tribunalen van de mensen om de regeringen van Nederland, en Europa ter verantwoording te roepen. Dergelijk bewijs dat je in staat bent om te verzamelen is belangrijk, zodat we kunnen komen tot een uitgebreide beoordeling en een volledig beeld van wat onze reizen en ervaringen van de Maangamizi zijn geweest. Elke persoon en vertegenwoordiger van gezinnen en gemeenschappen moeten onze eigen advocaten en deskundigen worden op het gebied van onze eigen situatie en dan kunnen we al deze ervaringen bij elkaar brengen als onderdeel van ons die ‘herstelbetalingen handhavers’ worden, om al diegenen ter verantwoording te roepen die blijven profiteren van de onrechtvaardig verkregen buit en die medeplichtig zijn aan het voortbestaan van de Maangamizi vandaag.
 10. Host evenementen, waaronder (raadpleging/verspreiding van informatie en fondsenwerving evenementen) de SMWeCGE petitie doelen, zoals de Gans-Factie Parlementair Onderzoekscommissie naar Waarheid & Herstellende Justitie en de Ubuntukgotla – het Internationaal Tribunaal van het Volk voor Wereldwijde Gerechtigheid.
 11. Help mensen in het ontwikkelen, onderhouden en bewaken van de relaties met hun publiek verkozen ambtenaren op lokaal, nationaal en internationaal niveau om te zorgen dat ze de problemen in de SMWeCGE aanpakken in het beste belang van ons Afrikaans Erfgoed Gemeenschappen en de ISMAR (Internationale Sociale Beweging voor Afrikaanse Herstelbetalingen).
 12. Versterk de verschillende stemmen van de verschillende contingenten van de ISMAR door het bevorderen van het brede assortiment en de diversiteit van de mensen, gemeenschappen en bewegingen die de herstellende gerechtigheid in de hele wereld organiseren.
 13. Faciliteer organisatorisch werk op 1 Augustus, de Afrikaanse Emancipatiedag voor Herstelbetalingen opmars en draag bij, evenals ondersteun, het mobiliseren voor de opmars, met bijzondere aandacht voor het benadrukken van haar rol in het verhogen van het bewustzijn van mensen over de wereldwijde weerstand van Afrikaanse mensen tegenover genocide en ecocide vandaag. Bijvoorbeeld, meld u aan om een deel van een van de opmars blokken te worden om participatie onder affiniteits groepen ter ondersteuning van de opmars te helpen mobiliseren.

KAMPIOENEN

Petitie kampioenen zijn personen die zich onderscheiden in de mogelijkheid om de geschiedenis, de doelstellingen, het doel en de politiek van de SMWeCGE petitie te verwoorden en maken bijbehorende acties mogelijk, als een doorgewinterde activist voor de petitie.

Ere-petitie kampioenen zijn personen die jaren ervaring hebben in het activisme op de kwesties die in de petitie staan vermerkt.

Op het niveau van Kampioen wordt verwacht:

 1. Deel uw kennis en ervaringen van activisme om te begeleiden in het adviseren, faciliteren van promotie en de vertegenwoordiging van de ISMAR over kwesties binnen de SMWeCGE petitie.
 2. Controleer de media over kwesties met betrekking tot de SMWCGE petitie en haar doelstellingen en laat de ISMAR perspectieven horen om ISMAR posities te benadrukken, te corrigeren en te versterken in de media betreffend Herstellend Gerechtigheid.
 3. Identificeer ethische fondsenwerving kansen en sociale ondernemingen die regelmatig kunnen doneren aan de campagnes en activiteiten van de ISMAR.
 4. Ondersteun andere mensen in het spelen van verschillende rollen die van belang voor het welslagen van de petitie worden geacht en het winnen van de ISMAR doelen voor die ze opkomen.
 5. Doe mee aan vormen van intergenerationele dialogen en populaire educatieve initiatieven over kwesties met betrekking tot de SMWeCGE petities en zijn doelstellingen.

Let op, succes in deze campagne betekent beseffen dat de hoeveelheid niet wint van kwaliteit. Terwijl het aantal handtekeningen belangrijk is, zal de kwaliteit van de petitie en de inbreng van de mensen die ondertekenen – bijvoorbeeld mensen de tijd nemen om deel te nemen in andere acties om de petitie in het kader van het realiseren van haar doelstellingen te bevorderen, – uiteindelijk overtuigender blijken dan ruwe cijfers.

Wij danken u bij voorbaat voor alle steun die u kunt geven. Help ons om elkaar te helpen bouwen aan de macht van het volk dat we nodig hebben om de schalen van justitie aan onze kant te kantelen!

SMWeCGE Campagne Team

[1] De Shoa van de Joden = de Maangamizi voor de Afrikanen: vanaf het begin van de slavernij tot heden; periode waar Afrikanen gecommercialiseerd en behandelt werden als onroerend goed tijdens de slavernij; het gezicht van kolonialisme en neokolonialisme.

[2] SMWeCGE = “Stop the Maangamizi: We Charge Genocide/Ecocide” vertaald naar “Stop de Maangamizi: We berekenen Genocide/Ecocide”.

[3] Kunstenaars gespecialiseerd in educatieve animatie

[4] International Social Movement for Afrikan Reparations.

[5] National Union of Students – ‘Black Students Campaign’

[6] International Social Movement for Afrikan Reparations

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s